#inspiratiesessie

'Wat bezielt jou?' is de werktitel van de #inspiratiesessie die ik begin februari op uitnodiging (waarvoor dank!) in Utrecht geef aan de professionals in het sociaal domein van Maandag®.

Wat bezielt jou?
Om te werken in dit domein van wet- en regelgeving waarin van alles niet kan, wel moet en soms helemaal niet logisch is? Wat is de reden dat je dit werk überhaupt bent gaan doen en hoe hou je jezelf aangehaakt zonder na verloop van tijd te moeten afhaken?

Wat inspireert jou?
Om te doen wat je doet en dat te blijven doen?


We gaan het hebben over jouw drijfveren en over hoe je, dwars door alles heen, altijd contact kunt houden met de essentie van jouw werk. Of je nu beleid maakt of de regels uitvoert, als teammanager of als klantmanager werkt, mensen aantrekt voor the job of rondrijdt om die job binnen te halen. Wat je ook doet in dat sociaal domein. Als je het waarom helder hebt, volgt de rest vanzelf.

In deze sessie neem ik je mee in de bedoeling van de Wmo en nodig ik je uit jouw rol daarin te vieren.

🌻

Sandra


Nb.


#workshop

In het werk als Wmo consulent ben je de verbindende factor tussen hulpvrager en hulpverstrekker en dat is een verantwoordelijke job. Het geven van maatwerkadviezen op basis van standaarden is hierin belangrijk, maar tevens moet je werken met de wet in je ene en jouw hart in de andere hand. Om de balans te bewaren tussen die twee is het van belang om zowel die wet als dat hart goed te kennen. Over dat hart gaan we het hebben in deze workshop. Over jou dus. Over wat jou raakt, over wat daaronder zit, over hoe je zorgt dat jeuzelf niet in de weg gaat zitten als u aan het werk bent. Omdat de cliënt centraal staat, maar u er altijd ook nog bent.

In deze workshop leer je een methodiek* waarmee je in ieder gesprek open in contact kunt blijven met de cliënt zonder het contact te verliezen met jezelf. Tijdens de workshop worden deelnemers uitgedaagd belemmerende overtuigingen onder ogen te zien en leer je hoe je hier in 1-2-3 stappen geen last meer van hoeft te hebben. Echt. Het kan. Met de 3 stappen van de CUT-methode leer je Catchen wat u raakt, Unravelen waarom dat is en Turnen naar hoe je weer verder kunt.

Na deze workshop:

  • Ken je jezelf een beetje beter, weet u waar de pijnpunten zitten en wanneer die je in de weg gaan staan;

  • Weet je hoe je de weg vrij houdt;

  • Weet je hoe je het gesprek kunt blijven voeren met de cliënt in balans met de wet en jouw hart.