het boek waarin niet de wet, maar de mens centraal staat
'O, dus dát is Wmo!' - bestel het hier - vertelt de verhalen van over de drempel, achter de schermen en aan de keukentafel (of op de bank, in het trapportaal of theehuis...) en neemt je soepeltjes mee in de wereld achter de voordeur. In de wereld van 'het sociaal domein', wat Sandra zelf toch liever gewoon 'maatschappij' noemt, omdat het dan iets gemeenschappelijks blijft, wat het ook is.

Sandra Jacobs werkt sinds 2017 als (de) Wmo adviseur, o.a. in zinderend Amsterdam, en schreef een lekker weglees boek over haar belevenissen én over de bedoeling van de wet: medemensen ondersteunen.

'O, dus dát is Wmo!' is een boek met echte verhalen van echte mensen. Soms aangrijpend, soms hilarisch, maar altijd eerlijk en met humor, met compassie geschreven, oordeelloos en objectief en het ontroert, maar wordt nergens zwaar. Zelfs niet als het je een inkijkje geeft in het bestaan van mensen die eenzaam zijn of in armoede leven.

Er wordt gezegd* dat het door iedereen gelezen zou moeten worden die in het sociaal domein werkt, er mee te maken heeft of ooit denkt te gaan krijgen, als is het maar via via. Door iedereen dus, want... de maatschappij dat zijn wij.