Vergroot

1. jouw eigen veerkracht,

2. maak je werk leuker en

3. wordt een

(nóg) betere

professional!
In het werk als Wmo consulent ben je de verbindende factor tussen hulpvrager en hulpverstrekker en dat is een verantwoordelijke job.

Het geven van maatwerkadviezen op basis van standaarden is hierin belangrijk, maar tevens moet je werken met de wet in je ene en jouw hart in de andere hand.

Om de balans te bewaren tussen die twee is het van belang om zowel die wet als dat hart goed te kennen. Over dat hart gaan we het hebben in deze training. Over jou dus. Over wat jou raakt, over wat daaronder zit, over hoe je zorgt dat jezelf niet in de weg gaat zitten als je aan het werk bent. Omdat de cliënt centraal staat, maar jij er altijd ook nog bent.

In deze training leer je een methodiek waarmee je in ieder gesprek open in contact kunt blijven met de ander zonder het contact te verliezen met jezelf.

Want, weet jij welke scripts er in jouw hoofd meedraaien als je in contact bent met anderen? Weet je hoe dit van invloed is op wat je doet en, belangrijker nog, hoe je hier zelf de regie over houdt? Nee? Dan is deze training echt iets voor jou!


De training is gebaseerd op 1,2,3 stappen:
Catch - Unravel - Turn

Je leert om in 1,2,3 stappen te Catchen wat jij aan overtuigingen, vooroordelen, ideeën, enz. meeneemt in relatie tot de ander, die te Unravelen zodat je er controle over kunt nemen en jezelf zo te Turnen dat dit niet in de weg gaat zitten en je een open en eerlijk contact kunt aangaan én onderhouden... ook met jezelf.


Wat?
Je gaat aan de slag met jezelf. Met waar jij op aangaat en op afhaakt en vooral met hoe je jezelf niet in de weg gaat zitten, onder alle omstandigheden.

Waarom?
Omdat je van alles meeneemt in contact met een ander. Omdat we nu eenmaal dingen invullen en aannemen, vooroordelen hebben, ervaringen, ideeën over van alles. Ook over de ander. En omdat je soms geraakt wordt door iets wat er in het moment niet toe doet, maar er voor jou wel toe doet. Omdat dit je allemaal kan belemmeren op weg naar jouw doel. De reden waarom je contact hebt met die ander. En omdat je dit heel gemakkelijk kunt tackelen. Zonder gedoe. In 1,2,3 stappen dus.

Hoe?
We behandelen de theorie (het 1,2,3tje van voelen, gevoelens en emoties, ons ego en onze belemmerende overtuigingen), je ervaart de lol van de aha erlebnis als je jezelf doorkrijgt en pakt door op jouw eigen verhaal, jouw 'vuistregels', vooroordelen en overtuigingen, zodat jij voortaan weet wanneer je ff 'cut' moet zeggen als je merkt dat je vastloopt en je even stil moet staan om verder te komen.

Voor wie?
Voor wie zichzelf beter wil leren benutten.

Door wie?
Sandra M.E. Jacobs - de Wmo adviseurNa deze training:
- ken je jezelf een stuk beter, weet je waar jouw pijnpunten zitten en wanneer die jou in de weg gaan zitten;
- weet je hoe je de weg vrij houdt;
- weet je hoe je bij jezelf blijft in contact met de ander.