training 'Say CUT!'


1. vergroot jouw eigen veerkracht,

2. maak je werk leuker &

3. word een(nóg) betere professional!


In het werk als Wmo consulent ben je de verbindende factor tussen hulpvrager en hulpverstrekker en dat is een verantwoordelijke job.

Het geven van maatwerkadviezen op basis van standaarden is hierin belangrijk en je doet je werk met de wet in je ene en jouw hart in de andere hand.

Om de balans te bewaren is het van belang om zowel die wet als dat hart goed te kennen en de boel goed uit elkaar te houden. Omdat de cliënt centraal staat, maar jij er altijd ook nog bent. Omdat de ander het verdient dat jij een eerlijk advies geeft.

In deze workshop leer je een methodiek waarmee je in ieder gesprek open in contact kunt blijven met de ander zonder het contact te verliezen met jezelf.

Want, weet jij waar jouw valkuilen zitten als je in gesprek bent met anderen? Weet je hoe dit van invloed is op wat dat met je doet en, belangrijker nog, hoe dit jouw beslissing kan beïnvloeden? Weet je hoe je de regie houdt over wat je te doen hebt? Nee??? Dan is deze workshop echt iets voor jou!De workshop is gebaseerd op 1,2,3 stappen:
Catch - Unravel - Turn

Je leert om in 1,2,3 stappen te Catchen wat jou in de weg kan zitten, dat te Unravelen en zo te Turnen dat je door kunt.


Wat?
Je gaat aan de slag met waar jij op aangaat en op afhaakt en vooral met hoe je jezelf objectief houdt, onder alle omstandigheden.

Waarom?
Omdat je van alles meeneemt in contact met een ander. Omdat we nu eenmaal dingen invullen en aannemen, vooroordelen hebben, ervaringen, ideeën over van alles. Over onszelf én over de ander. Over hulpvragen en overvragen. En omdat je soms geraakt wordt door iets wat er in het moment niet toe doet, maar er voor jou wel toe doet. Omdat dit je allemaal kan beïnvloeden op weg naar jouw doel: het formuleren van een adequaat advies als antwoord op een probleem.

Hoe?
We behandelen de theorie van de CUT-methode, die staat voor Catch, Unravel en Turn en oefenen hiermee op casuïstiek, die jij zelf kunt inbrengen, zodat je direct leert hoe nodig het soms is om even stil te staan om verder te kunnen.

Voor wie?
Voor iedere Wmo consulent die wil leren objectief de regie te houden en wil weten wanneer het handig is om 'CUT' te zeggen.

Sandra M.E. Jacobs - de Wmo adviseur
auteur van 'O, dus dát is Wmo!'


Na deze workshop:
- ken je jezelf een stuk beter;
- weet je wat maakt dat je soms even vastloopt;
- weet je hoe je de weg vrij maakt, zodat je door kunt.