spiegelt...


"Sandra helpt je zien waar je kracht zit en leert je met frisse blik naar jezelf kijken. Ze is een kennisoverdrager in hart & nieren en is duidelijk gewend om met mensen te werken. Ze weet veel, kijkt met haar hart, is oordeelloos, open en opbouwend direct"

Als Wmo-consulent werk je met de wet in je ene en je hart in de andere hand.

 

 

Wat is Wmo?

Wmo is werken met de wet in je ene en je hart in de andere hand.

O, dus dát is Wmo!

Yep, dát is Wmo!!

 

In het werk als Wmo-consulent ben je de verbindende factor tussen hulpvrager en hulpverstrekker en dat is een verantwoordelijke job. Je neemt tenslotte beslissingen die van belang zijn op het leven van een ander. Het geven van maatwerkadviezen op basis van standaarden is hierin belangrijk. Dit kan een behoorlijke spagaat opleveren.

Aan de ene kant heb je de wet waaraan je je hebt te houden, aan de andere kant heb je je hart, dat ook een zegje doet. Hoe zorg je er voor dat je je én aan de wet houdt en toch ook jouw hart kunt laten spreken? Aan de hand van voorbeelden gaan we het hierover hebben en zo leer je, binnen de ruimte van de wet, en goed onderbouwde afweging maken op basis van de principes van De Omgekeerde Toets® en jouw eigen gezonde verstand, waarbij de mens om wie het gaat centraal blijft staan.

Met bevlogen groet,
Sandra